Sănătate
Mielul, pericol pentru sanatate! In acest an, de Paste, vom avea prea putini miei de taiat! Iata la ce trebuie sa fiti ateti pentru a fi in siguranta!
Anul acesta de Paste se pare ca vom avea mai putini miei gata de sacrificat si asta se datoreaza datei la care cade Pastele anul acesta, 8 aprilie, mai devreme decat de obicei, iar mieii nu au crescut suficient pentru a fi sacrificati.
Medicii ne atrag atentia ca nu sunt buni pentru a fi consumati in siguranta la o varsta atat frageda si daca nici nu au atins macar greutatea de 10kg in viu.
In anii precedenti oierii faceau bani frumosi din vanzarea mieilor de Paste, se pare ca anul acesta situatia se schimba pentru ca mieii sunt prea mici pentru a fi sacrificati. Ciobanii se plang si de vreme anul acesta, iarna, care s-a lasat asteptata, se pare ca a intraziat destul de mult perioada montei.
Puteti alege carnea din miel de Suffolk, rasa englezeasca, are cea mai mare viteza de crestere, fiind cunoscuta ca si “rasa de carne”,dar este, intr-adevar, mai scumpa decat carnea de miel autohtona. Fiind considerata o carne superioara, un kilogram in viu poate ajunge pana la 16-18Ron, iar mielul deja taiat si la 28-30Ron/kilogram.
Daca veti opta pentru carnea de miel autohtona, aveti grija la greutate si varsta pe care o are – sub 10 kilogram si sub varsta de 6 saptamani este considerat toxic. Medicii ne atrag atentia ca substantele nocive din carne pot influenta aparitia unor afectiuni renale, guta sau boli hepatice.