Virale

Cea mai buna reteta de inele de ceapa pane! Tu stiai sa condimentezi faina asa?

Posted on

Inelele de ceapa sunt faimoase in Statele Unite ale Americii, Australia si Marea Britanie, dar mai nou au cucerit si alte continente. Sunt o garnitura pe care o poti prepara chiar tu acasa, foarte usor! Pe cat de banala pare aceasta reteta, pe atat de usor te vei indragosti de ea! 

Crusta perfecta a inelelor de ceapa se face cu bere, pentru ca alcoolul din bere este cel care va asigura un exterior crocant pentru inelele de ceapa si nici nu le va inmuia prea tare. Aluatul trebuie sa fie asemanator cu cel de tempura, facut din ou, amidon, faina si bere.

Un alt secret care va da un gust extraordinar inelelor de ceapa este condimentarea fainii, iar rezultatul final nu va fi de ulei prajit, ci unul mult mai aromat. Iti prezentam o reteta inedita, folosita in marile restaurante.

Ingrediente pentru (4-6 portii):

  • 6 cepe mari (in total in jur de 900g)
  • 375g faina
  • 230g amidon
  • 2 si 1/2 lingurite pudra de usturoi
  • 2 si 1/2 lingurita pudra de ceapa
  • 2 si 1/2 lingurita pudra ardei iute/ boia de ardei iute
  • 2 si 1/2 lingurita zahar
  • 1 si 1/2 lingura sare
  • 360ml bere blonda
  • 480ml apa minerala
  • 1 ou
  • Ulei pentru prajit

Se incalzeste cuptorul la 100-120 de grade Celsius. Taie cepele in inele groase de 0.5cm. Alege doar inelele mari, apoi se dau prin faina si se lasa asa minim 30 de minute. Dupa cele 30 de minute, amesteca faina cu amidonul, condimentele, zaharul si sarea intr-un bol mare. Intr-un alt bol amesteca berea cu apa si ou. Toarna si incorporeaza treptat ingredientele umede in cele uscate. Ia o tigaie si incinge ulei, la foc mediu spre mare. Inmoaie pe rand inelele de ceapa in aluatul pregatit si prajeste-le in ulei, timp de cate 3 minute. apoi le pui pe o tava in cuptorul incalzit pentru a fi pastrate calde.

 

Click to comment

Cele mai citite stiri

Copyright © 2020 mgnews.ro