Rețete
O reteta delicioasa: ficatei de pui cu ceapa caramelizata si bacon! Iata cum se prepara
Este o reteta ideala pentru pranz sau cina si se pregateste foarte repede! Iata reteta pas cu pas!
Ingredientele necesare:
- 500 grame ficat de pui;
- 1 ceapa rosie de marime medie;
- 6 felii fine de bacon (vreo 50-60 de grame in total);
- 1 lingura de ulei;
- 1 lingurita de zahar brun;
- 80 ml. vin sec (rosu, roze, alb, nu conteaza foarte mult, dar va influenta subtil gustul final al preparatului);
- sare si piper;
- patrunjel verde tocat.
Ficateii se sterg cu hartie absorbanta de bucatarie in primul rand. Se curata ceapa si se taie in felii de aproximatix 0,5 cm. Se vor pune 2 tigai la incins, la foc mediu. Intr-una dintre ele punem feliile de bacon la prajit, fara alta grasime adaugata si vom rumeni baconul pe ambele parti, apoi se scoate pe o farfurie si se acopera cu hartie absorbanta de bucatarie. In cea de-a doua tigaie pune uleiul si apoi adaugam ficateii. Acestia se intorc pana se rumenesc pe toate partile. In tigaia in care a fost prajit baconul, se adauga ceapa in grasimea in care s-a topit baconul. Ceapa va fi presata cu putina sare, focul se lasa mic spre mediu si se amesteca pana se rumeneste bine, apoi se adauga zaharul brun. Se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga vinul peste ceapa caramelizata si se mesteca energic, apoi se lasa sa clocoteasca pana sosul se reduce la jumatate. Toata compozitia se adauga peste ficatei, apoi se adauga sarea si piperul, in functie de gust. Baconul se rupe bucati si se pune si el in tigaie alaturi de ficatei. Se presara putina verdeata tocata si sunt tocmai buni de servit.