Trebuie să știi

Nu mai căuta o altă rețetă! Așa faci cea mai bună plăcintă cu mere! Trucuri de la marii bucătari! Un adevărat deliciu

Posted on

Plăcinta cu mere este un desert îndrăgit de toate persoanele, care se regăsește în bucătăriile din întreaga lume.

Însă acest desert recunoscut pentru simplitatea sa poate da bătăi de cap multor gospodine: ba rămân merele crude, ba se arde blatul, ba e prea dulce.

Dacă vrei să știi unde greșești de ți se întâmplă astfel de lucruri, iată mai jos o serie de sfaturi ce te vor ajuta să faci o plăcintă de mere ca la carte.

1. Foloseşti mere la întâmplare

Greşit! Pentru un gust desăvârşit trebuie să foloseşti mai multe soiuri de mere, şi nu unul singur.

2. Pui merele cu tot cu coajă

Greşit! La plăcintă, merele se folosesc întotdeauna fără coajă şi fără cotoare. Coaja nu face decât să-i strice textura, şi nu-i va da un plus de aromă, cum s-ar crede.

3. Scoţi plăcinta prea devreme din cuptor

Greşit! Crusta arămie nu înseamnă neapărat că umplutura s-a copt. Cum verifici dacă merele s-au înmuiat? Folosind lama unui cuţit, apasă uşor aluatul în dreptul merelor. Dacă este tare, deşi crusta s-a copt, acoperă plăcinta cu folie de aluminiu şi întoarce-o în cuptor. Astfel, merele vor continua să se coacă, iar crusta nu se va arde.

4. Foloseşti prea mult zahăr

Greşit! Când faci plăcintă cu mere, trebuie să te asiguri că există un echilibru între dulce şi acrişor. Înainte de a te apuca de gătit, gustă-le. Evită, pe cât posibil, să faci un desert exagerat de dulce.

5. Nu foloseşti niciun fel de topping

Greşit! Deşi majoritatea plăcintelor sunt acoperite numai cu blat (întins sau sfărâmicios, după preferinţă), un topping de mac sau nuci asigură o textură crocantă şi înnobilează aroma.

Pe final, un truc: reîncălzită în cuptor la 180 de grade Celsius timp de câteva minute, plăcinta îşi va recăpăta aroma şi consistenţa.

Poftă bună!

Click to comment

Cele mai citite stiri

Copyright © 2020 mgnews.ro