Sfecla rosie este cunoscuta de ani de zile ca fiind benefica pentru ficat, de cativa ani cercetatorii au descoperit ca este una dintre cele mai benefice legume pentru organism.
Sfecla rosie este o sursa excelenta de vitamina B, folati, mangan si potasiu, bogata in fibre, mageziu, fier, cupru, fosfor si vitamina C. Pe langa aportul de energie si vitalitate pe care i-l da organismului pe parcursul unei zile, aceasta este buna si in lupta cu cancerul. Este unul dintre alimentele cu cea mai bogata sursa de antioxidanti si nitrati naturali.
Cel mai bine este sa consumi sucul de sfecla rosie pe stomacul gol, cu 10-15 minute inainte de micul dejun. Este recomandat sa il beti cu inghitituri mici si sa il tineti cat mai mult timp in gura. Este interzisa asocierea cu paine, drojdie sau sucuri acidulate. Dupa preparare, sucul trebuie lasat cateva ore intr-un loc racoros, de preferat la frigider.
Terapia cu suc de sfecla nu da roade pe moment, durata tratamentului trebuie sa fie continua macar pe o perioada de jumatate de an, chiar si pana la un an. In cazul bolnavilor suferind de afectiuni oncologice grave, medicina populara recomanda consumarea a doua pahare cu suc obtinut din urmatoarele: aloe, sfecla rosie, morcov, ridiche, rachitele, coacaze negre, suc de mesteacan, radacini de sunatoare, sucul de la 10 lamai, 200 ml alcool, 500 g miere. Se amesteca totul cu atentie si se pune intr-un vas intunecat la culoare, se lasa trei saptamani intr-un loc intunecat si rece si se agita din cand in cand. Se strecoara printr-un tifon si se iau cate 100 ml de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.
