Lifestyle

Verzi, galbene sau cu pete maronii? Care sunt cele mai sanatoase banane si cum trebuie sa le consumi pentru a beneficia de toate proprietatile lor

Posted on

Beneficiile bananelor pentru sanatate sunt incontestabile si stiute de toata lumea.Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza si de asemnea fibre. O banana iti asigura aproape instant nevoia organismului de energie.

Multe persoane prefera sa le consume verzi, alte persoane le prefera coapte, cand sunt foarte dulci. Acesta contine multe substante benefice pentru sanatate, cum ar fi flavonoizi poli-fenolici, antioxidanti, cum ar fi luteina, zeaxantina, beta si alfa caroten , dar in cantitati mici. Acesti compusi ajuta organismul actionand ca necrofagi de protectie impotriva oxigen-derivatilor ai radicalilor liberi si speciilor reactive ale oxigenului (SRO), care joaca un rol important in procesul de imbatranire si procesele de evolutie ale diferitelor boli.

Bananele verzi conțin amidon rezistent și sunt bune la slăbit

Cunoscutul nutritionist Jill Corleone sustine ca acest tip de amidon acționează precum fibrele odată ajuns în corp. ”Amidonul rezistent care se gaseste in bananele verzi poate reduce riscul de diabet, deoarece ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. De asemenea, tot acest amidon poate reduce riscul bolilor cardiovasculare pentru ca favorizeaza scaderea nivelului de colesterol rau.” Bananele verzi sunt mai satioase si mai potrivite daca vrei sa slabesti.
Bananele galbene conain mai multi antioxidanti
Este cunoscut faptul ca antioxidantii ne feresc corpul de boli grave. Bananele galbene contin dopamina, un antioxidant care reduce riscul bolilor de inima si a celor degenerative. De asemenea, pe masura ce devin mai coapte bananele contin mai multe zaharuri, astfel ca bananele galbene vor fi mai dulci.

 Bananele galbene cu pete maronii sunt mai putin sanatoase decat cele fara pete

Chiar daca nu sunt la fel de sanatoase precum cele fara pete maronii, aceste banane care au cateva pete maronii inca mai contin o cantitate destul de ridicata de antioxidanti, informeaza eva.ro. Un grup de cercetatori japonezi au demonstrat ca bananele galbene cu pete maronii au substante care feresc corpul de cancer. In urma cercetarilor realizate, ei au descoperit ca bananele galbene cu cateva pete maronii au o cantitate de 8 ori mai mare de factor de necroza tumorala (TNF sau tumor necrosis factor)  decat bananele verzi. Aceasta substanta are capacitatea de a distruge celulele tumorale si de a induce necroza lor.
Click to comment

Cele mai citite stiri

Copyright © 2020 mgnews.ro