Rețete
O idee pentru o cina rapida! Cartofi umpluti cu sunca si branza
O reteta extraordinara, gata in aproximativ o ora! Este perfecta cand sunteti in pana de idei sau vreti sa va surprindeti sotul sau invitatii!
Ingredientele necesare:
- 8 cartofi potrivit de mari
- 200 g unt
- 100 g telemea de oaie
- 150 g cascaval(se poate folosi si cascaval afumat)
- 150 g şunculta afumata
- 1/2 lingurita verdeata uscata (cimbru)
- sare
- piper
- cateva fire de verdeata proaspata.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii in coaja. Se scurg de apa, se lasa cateva minute la racit si se curata de coaja apoi se taie in jumatati si se scobesc la mijloc astfel incat sa ramna o coaja groasa de 1 cm. Se pune untul la incins intr-o tigaie, apoi se adauga ceapa si sunca taiate marunt. Se poate adauga putina boia de ardei pentru culoare. Se amesteca branza, ceapa cu sunca prajite si ce am luat din cartofi pana se omogenizeaza. Sarea si piperul se vor adauga in functie de gustul fiecaruia. Cu compozitia rezultata umplem cartofii. Mai putem presara putin piper si boia de ardei pe deasupra pentru aspect. Punem cartofii intr-o tava unsa cu ulei sau unt si ii bagam la cuptor, incins in prealabil la 200 de grade Celsius, timp de 10 minute. Cartofii astfel preparati se servesc calzi, cu smantana. Se pot orna si cu verdeata, in functie de preferinte.