Rețete

Cum se pastreaza si se gateste corect pestele! Ce ai facut gresit pana acum

Fiecare tip de peste are paricularitatile sale in functie de textura si de continutul de grasime. Trebuie doar sa fie gatit corect pentru ca la final preparatul sa fie extrem de delicios.

Cel mai important pas pentru a manca un peste delicios este sa alegeti un produs de calitate, preferabil proaspat. Chiar daca pare simplu, pe piata se gasesc foarte multe produse care nu sunt de calitate, asa ca trebuie sa fiti foarte atenti. Peste proaspat are ochii luciosi si clari, iar mirosul sau nu este foarte puternic. Ii puteti adresa vanzatorului mai multe intrebari, chiar daca ii pareti agasant, este dreptul dumneavoastra sa fiti informat despre tara de provenienta a produselor, daca sunt de crescatorie sau nu.

Ideal ar fi ca peste sa fie gatit cand ajungeti cu el acasa. In caz contrar, acesta trebuie sa stea la rece, invelit in folie de plastic, apoi pus intr-o punga. Daca nu vreti sa il preparati in ziua in care l-ati cumparat, trebuie sa luati in calcul ca temperatura din frigidere nu este cea mai buna pentru pastrarea lui, indicat ar fi sa il puneti si intr-un bol cu gheata pentru a va asigura ca este comestibil cand doriti sa il gatiti.

Somonul – daca doriti sa gatiti somon, este foarte important sa nu ii indepartati pielea in timpul prepararii termice. Asezonarea se va face inainte de gatire. Un aspect foarte important este si timpul gatire – tinut prea mult in tigaie sau cuptor, acesta devine uscat, iar textura nu va va placea.

Tonul – trebuie ales de culoare roz pal. De mentionat este faptul ca acesta poate fi marinat cateva ore inainte de preparare. Nu este indicat sa il supuneti unui tratament termic lung pentru ca va deveni fad si uscat. Un aspect de care trebuie sa tineti cont este faptul ca acesta trebuie sa ramana roz la interior.

Somnul – cea mai buna varianta de a gati somnul este la cuptor. Desigur poate fi prajit sau la gratar, insa nu va avea aceeasi savoare. Daca il vrei prajit, ai nevoie de compozitia pentru pane, apoi dat prin malai amestecat cu putin praf de copt, ii va oferi o crusta apetisanta. Se prajeste in ulei incins si se lasa pana cand bucatile ies singure la suprafata.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite stiri

Timpul tau este util. Citeste util.
MGnews.ro aduce in fata dumneavoastra cele mai interesante stiri cat si materiale pentru timpul tau liber. Horoscop, evenimente mondene, informatii din viata cotidiana si multe altele - www.mgnews.ro

Join us

To Top