Rețete

Gem de capsuni fara zahar sau conservanti! Uite cum se prepara

Posted on

Incepe sezonul capsunilor si orice gospodina incepe sa faca dulceata! Uite o reteta de neratat, absolut delicioasa. Ce poate fi mai sanatos decat o dulceata de capsuni fara zahar sau conservanti?

Ingrediente:

1 kilogram de capsuni;

600 ml de suc de mere(de preferat facut in casa).

Mod de preparare:

Capsunile se spala foarte bine, se indeparteaza coditele apoi se taie in patru. Se asearza intr-o tava la scurs si se lasa aproximativ 30 de minute. Intre timp se pune la fiert sucul de mere, la foc mic, intr-o oala cu fundul dublu. Se tine pe foc pana scade la jumatate, apoi se pun si capsunile si se mesteca incontinuu, indepartand din cand in cand excesul de spuma cu lingura de lemn sau cu spumiera. Intre timp se pregatesc borcanele. Ca sa nu se sparga borcanele, este indicat sa le bagati in cuptor aproximativ 30 de minute. Cuptorul trebuie incins la 150-160 de grade. Cand bucatile de capsuni s-au macerat si deja incep sa se lege bine, se mai lasa 5 – 10 minute, timp in care compozitia se amesteca sa nu se lipeasca. Gemul fierbinte se toarna in borcanele incalzite, se inchide ermetic, apoi se rastoarna si se acopera cu un prosop gros pentru aproximativ 30 de minute. Apoi se intorc si se lasa la racit. Se poate consuma in functie de preferinte.

Click to comment

Cele mai citite stiri

Copyright © 2020 mgnews.ro