Iata cum se prepara o delicioasa prajitura cu branza si afine, fara prea multe calorii si perfecta pentru zilele calduroase.
Ingrediente:
- 400 g branza de vaci cremoasa
- 190 g de iaurt degresat
- 5 linguri de zahar
- 3 linguri de gris
- 3 linguri de faina
- 1 pahar de afine (proaspete sau decongelate)
- 2 oua
- zahar pudra
- jumatate de lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Intr-un bol se adauga oualele si zaharul si se omogenizeaza cu ajutorul unui mixer. Se adauga apoi branza si iaurtul si se amesteca pana se obtine o masa omoagena. Pe rand se adauga faina, grisul si praful de copt si se amesteca in continuare cu o lingura. La sfarsit se adauga afinele si se amesteca pana se distribuie uniform fructele.
Luati o forma de copt si puneti hartie de cop, apoi turnati aluatul in forma. Cuptorul trebuie lasat la incalzit la 180 de grade inainte de a o baga la copt. Se lasa in cuptor aproximativ 30 de minute si se scoate. Puneti o farfure deasupra formei, apoi o intoarceti astfel incat prajitura sa ramana pe farfurie. O decorati cu afine si zahar pudra. Daca vreti sa reduceti numarul caloriilor, nu mai adaugati zahar, doar fructele.