Rețete
Chiftelute din curcan cu sos Tzatziki si salata de cruditati! O reteta simpla si gustoasa
Vara nu prea mai avem chef sa mancam mancare gatita si nici sa stam foarte mult in bucatarie. O varianta rapida si racoroasa sunt chiftelutele . Se pot praji in ulei sau se pot face la cuptor, daca vreti sa renuntati la prajeli. Iar cele din carne de curcan sunt si foarte sarace din punct de vedere caloric.
Ingrediente pentru chiftelute:
- 500 de grame de carne tocata de curcan;
- o ceapa tocata;
- un catel de usturoi, maruntit;
- o felie de branza feta;
- sare;
- piper;
- un ou.
Pentru tzatziki:
- doi castraveti tocati;
- iaurt grecesc;
- 4-5 catei de usturoi, dati prin razatoare.
Pentru salata:
- ruccola;
- salata verde;
- rosii cherry;
- ulei de masline;
- lamaie.
Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se amesteca ingredientele pentru chiftele si apoi se modeleaza fiecare in palma si se aseaza intr-o tava de cuptor, pe care puneti inainte hartie de copt. Se lasa aproximativ 20 de minute la cuptor, iar dupa 10 minute se intorc pe partea cealalta. Intr-un bol separat se amesteca ingredientele pentru tzatziki pana devine omogen. Salata se face normal, se adauga toate ingredientele intr-un recipient, iar la final se adauga sare si piper dupa gust. Se servesc reci sau calde, dupa gust.