Ce poate fi mai potrivit in zilele calduroase decat un ceai rece? In aceasta perioada tanjim dupa alimente si bauturi reci, iar ceaiul de capsuni este foarte bun. Se prepara foarte usor, ai nevoie de doar cateva ingrediente!
Are si beneficii, nu doar te ajuta sa te racoresti! Are actiune astringenta, este folosit ca si diuretic sau ca si ajutor in bolile de rinichi. Din frunze si radacini de capsuni se poate prepara un ceai care te ajuta in bolile de ficat, rinichi, artrita si hipertensiunea arteriala.
Ingrediente pentru a prepara ceaiul rece de capsuni:
- 4 cani apa filtrata;
- 4 linguri ceai;
- sirop de capsuni;
- gheata;
- capsuni proaspete, pentru decorare;
- felii de lamaie, pentru decorare.
Mod de preparare:
Pune intr-un recipient apa si las-o pana ajunge la punctul de fierbere, apoi se adauga ceaiul. Se lasa la infuzat, departe de foc, timp de cateva minute, de preferat 5 minute. Ceaiul se trece printr-o strecuratoare, apoi se lasa intr-un recipient pana ajunge la temperatura camerei. Se baga in frigider pana se raceste complet, in jur de o ora – o ora jumatate. Ai nevoie de un pahar inalt, se adauga gheata, in functie de preferinte, apoi se completeaza cu ceai aproximativ 3/4 din pahar. Se adauga si cateva picaturi de sirop de capsuni pentru gust si se decoreaza cu fructe, in functie de preferinte.
