Negresa este desertul copilariei, o prajitura indragita de toata lumea! Iar acum putem incerca si varianta de post cu fructe.
Iata de ce ingrediente ai nevoie sa o prepari:
1 cana si jumatate de zahar (cana de 200ml)
2 cani apa minerala,
1 cana ulei vegetal
1 cana nuca de cocos
50 g cacao
6 linguri cu varf de visine
4 cani de faina ( sau 3 cani si jumatate, vedeti consistenta )
1 plic de praf de copt
un praf sare si ceva esente daca doriti.
Pentru glazura:
150 g de ciocolata dark (verificati sa fie de post)
4-5 linguri de apa.
Mod de preparare:
Un desert care se face foarte usor. Se amesteca ingredientele pentru blat, ultimul adaugat este faina. Cuptorul se incalzeste la 180 de grade si se pregateste o tava pe care se pune hartie de copt. Se pune toata compozitia in tava, se adauga visinele, apoi se baga in cuptor pentru 35 – 40 de minute. Se verifica daca este facuta cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa laracit, timp in care va apucati sa pregatiti glazura. Se topeste ciocolata pe foc, intr-o oala mica, apoi se fac cateva forme pe compozitie. Se lasa cateva minute sa se intareasca, apoi se taie si se serveste dupa preferinte. Se poate adauga si o cupa de inghetata langa pentru un efect mai racoritor.
