Rețete

Ce nu stiai despre coaja cartofilor noi! Cum se gatesc corect

Posted on

Pentru o dieta echilibrata este bine sa includem in alimentatia noastra constant legume si fructe. Cartofii sunt printre garniturile preferate ale oamenilor si majoritatea ii gatesc dupa ce le indeparteaza coaja.

S-ar putea sa nu stii de fapt ca aceasta este mai buna decat cartoful in sine. Uite ce nu stiai despre coaja cartofului:

Coaja cartofului contine potasiu, fiind mineralul de care organismul are cea mai mare nevoie pentru indeplinirea proceselor si este esential pentru sistemul nervos.

Cojile de cartof sunt bogate in vitamina B3, iar doza zilnica pentru organismul uman este de 16 mg.Au un continut proteic foarte mare.

Coaja cartofului contine fier, mineralul esential pentru producerea celulelor rosii. Daca mananci 3-5 cartofi cu coaja pe zi ii oferi argonismului aproximativ 4 mg de fier.

Daca mananci cartoful cu tot cu coaja vei ajuta sistemul digestiv, pentru ca aceasta contine fibre si ajuta la absorbtia glucozei. Previne cresterea nivelului de zahar in sange.

Coaja unui singur cartof de marime medie ofera jumatate din portia zilnica recomandata de fibre solubile, potasiu, fier, fosfor, zinc si Vitamina C. Practic, cartofii sunt mai bogati in Vitamina C decat portocalele, asa ca sunt perfecti pentru a te feri de raceala.

Cel mai simplu ii gatesti copti, fierti facuti piure, ori la cuptor, cu tot cu coaja.

Click to comment

Cele mai citite stiri

Copyright © 2020 mgnews.ro