Este una dintre cele mai cunoscute retete de slabit si te poate ajuta sa slabesti pana la 1 kilogram in fiecare zi, daca este tinuta corect. Nu se recomanda sa fie tinuta mai mult de o saptamana si nici mai mult de 2 ori pe an, deoarece pot sa apara carente nutritionale.
Regulile dietei cu varza:
1. În fiecare zi nu trebuie consumate mai mult de 1200 de calorii.
2. Alimentele de baza sunt varza, supa de varza, legumele, fructele sarace în calorii si carnea slaba.
3. Trebuie consumata o cantitate mare de apa in fiecare zi.
4. Dupa incheierea dietei, celelalte alimente trebuie introduse în dieta treptat, pentru a se evita ingrasarea.
5. Sportul este foarte important in aceasta dieta, pentru a evita topirea masei musculare.
6. Dieta nu trebuie tinuta mai mult de 2 ori pe an.
Reteta supei de varza
- o varza rasa sau tocata;
- 2 cepe mari, tocate;
- o conserva de rosii in bullion;
- 2 ardei grasi;
- 4 radacini de telina;
- 1-2 cuburi de vegeta;
- piper negru;
- ierburi proaspete (marar, patrunjel), tocate;
- 6 morcovi feliati;
- 250 g fasole verde.
Puneti toate legumele intr-o oala mare si acoperiti-le cu apa. Cand incep sa fiarba, adaugati vegeta si continuati fierberea la foc mic, timp de 10 minute. Adaugati piperul si ierburile tocate.
Cum mancati in timpul dietei cu supa de varza
Prima zi : Mancati numai fructe si cat de multa supa doriti. Este permis doar ceaiul neindulcit, cafeaua neagra, sucul de afine si apa.
Ziua a doua: mancati legume crude sau fierte (evitati mazarea, porumbul si fasolea uscata). La cina meritati cu prisosinta un cartof mare copt, cu unt si evident supa de varza. Nu mancati fructe!
Ziua a treia: puteti consuma fructe, legume si supa, dar fara cartoful copt.
Ziua a patra: opt banane, lapte fara caimac si supa la discretie. In aceasta zi, aveti nevoie de carbohidratii prezenti in lapte si banane, ca si de caloriile acestora.
Ziua a cincea: fierbeti 300- 500 g de carne de vita (pui sau peste) in sucul de la sase rosii proaspete. Incercati sa beti 6-8 pahare de apa si aveti grija sa mancati o portie de supa.
Ziua a sasea: 2-3 fripturi de vita, cu salata sau legume proaspete (fara cartofi) si supa cel putin o data.
Ziua a saptea: orez fiert, legume proaspete si suc de fructe neindulcit – totul la discretie- si supa cel putin o data.
