Daca esti fan al dulciurilor usor acrisoare, atunci aceasta prajitura va fi exact pe placul tau!
Iata ingredientele necesare pentru prajitura cu crema de lamaie:
Pentru blat:
- 300 g faina;
- 50 g zahar;
- 100 g unt.
Pentru crema:
- 4 oua;
- 2 galbenusuri;
- 1 praf de sare;
- 300 g zahar;
- 150 ml suc de lamaie;
- 2 linguri coaja de lamaie;
- 3 linguri unt;
- zahar pudra, pentru decor;
- felii de lamaie, pentru decor.
Cum se prepara prajitura cu crema de lamaie:
Se da drumu la cuptor sa se incalzeasca la 180 de grade Celsius. Se ia o tava de cuptor si se pune o hartie de copt in ea. Se amesteca faina impreuna cu untul rece si zaharul pana cand se obtine o compozitie omogena. Aluatul se pune in tava si se da la cuptor pentru 15 – 20 de minute.
Pentru a pregati crema, se mixeaza oualele, zaharul si sarea intr-un recipient care poate fi pus pe foc. Cand compozitia capata o consistenta cremoasa se pune pe foc pana cand se ingroasa. Se adauga zeama si coaja de lamaie si untul. Se opreste focul si se amesteca pana cand se topeste untul. Crema se toarna peste blat si se da la cuptor pentru 15 – 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
Prajitura se lasa la racit, apoi se decoreaza cu zahar pudra si felii de lamaie.
