Rețete

Tartine de mamaliguta cu ciuperci! Un deliciu! Voi ati incercat aceasta reteta?

Posted on

Daca esti fan mamaliguta, aceasta reteta va fi chiar pe placul tau. Combinatia este extrem de gustoasa, iar preparatul poate fi gata foarte usor!

Ingrediente necesare:

Pentru mamaliguta:

  • 700 ml supa de legume;
  • 70 g unt;
  • 200 g malai;
  • 150 g mozzarella;
  • 1 legatura ceapa verde;
  • ulei, pentru prajit;
  • sare;
  • piper.

Pentru umplutura:

  • 1 ceapa potrivita;
  • 400 g ciuperci;
  • 50 g unt;
  • 1 catel de usturoi;
  • 1 legatura patrunjel;
  • 1 portocala;
  • piper;
  • sare.

Iata cum se prepara:

Se pune supa de legume la fiert, cu sare si piper, iar cand da in clocot se adauga unt, malai, ceapa verde tocata si mozarella rasa. Amesteci continuu cu un tel, iar cand este gata, o torni pe o tava intinsa. Cu ajutorul unei spatule de silicon, uniformizezi continutul. Tine minte ca tartinele trebuie sa aiba aproximativ un centimetru inaltime. Dupa ce se raceste, mamaliga se taie in dreptunghiuri potrivite si se prajesc in ulei incins pana se rumenesc, apoi se aseaza pe un platou intins.

Apoi se ia o ceapa si se taie marunt, apoi se adauga intr-un castron. Ciupercile se curata de coaja si se taie felii, apoi se calesc in unt, impreuna cu ceapa timp de 5 – 8 minute, la foc mic. Cand sunt gata, se adauga sare si piper, dupa gust. Se adauga si usturoiul zdrobit impreuna cu patrunjelul tocat si se amesteca bine, apoi se ia tigaia de pe foc.

Peste fiecare tartina de mamaliguta prajita se aseara doua – trei linguri de umplutura de ciuperci. Se pot servi calde, dar si reci, in functie de preferinte. Se poate presara coaja de portocala si cateva picaturi de zeama de portocale.

Click to comment

Cele mai citite stiri

Copyright © 2020 mgnews.ro