Rețete
Tocanita de pui cu rosii si ardei! O Reteta Delicioasa!
O reteta din bucataria bunicii, care iti va aduce aminte de copilarie. Cand esti in pana de idei, poti incerca sa prepari ceva extrem de delicios – si anume tocanita de pui cu rosii si ardei. Iata ingredientele pentru 4 portii. In cazul in care vei avea nevoie de mai multe portii, se dubleaza cantitatile de ingrediente.
Ingrediente necesare pentru tocanita de pui cu rosii si ardei:
- 4 pulpe mari de pui;
- 1 lingura ulei;
- 2 cepe mari;
- 1 morcov;
- 2 ardei grasi;
- 200 g ciuperci;
- 4 rosii;
- cimbru;
- patrunjel verde;
- sare;
- piper.
Mod de preparare tocaita de pui cu rosii si ardei:
Se pune la incalzit uleiul(foarte putin) intr-o tigaie si se rumenesc pulpele taiate. Se scot pe servetele absorbante de bucatarie pentru a absorbi uleiul si se pastreaza calde. In aceeasi tigaie, in locul pulpelor, se pune ceapa la calit. Cand capata o culoare aramie, se adauga morcovul feliat, ardeii taiati fasii si ciupercile taiate felii subtiri. Se adauga sare si piper dupa preferinta. Se adauga cateva linguri de apa si se lasa la fiert, la foc mic, timp de 15 – 20 de minute. Daca legumele nu sunt facute, se mai adauga putina apa si se repeta procedeul.
Se adauga rosiile curatate de pielita si taiate cubulete(sau rondele) si se mai lasa la fiert pentru inca 10 minute. Se adauga pulpele impreuna cu condimentele, se gusta in prealabil, apoi se mai adauga putina apa calda si se lasa sa mai fiarba pentru inca 20 de minute, pana cand scade sosul. Acest fel de mancare se serveste cald, alaturi de mamaliguta sau cartofi, in functie de preferinte.