Trebuie să știi
Orez cu creveti si cu usturoi. Un deliciu!
Un fel de mancare ideal pentru pranz sau cine, este gata in aproximativ 20 de minute. Nici nu trebuie sa astepti mult pentru acest deliciu! Garnitura crevetilor poate varia in functie de preferintele tale: pot fi legule la gratar sau fierte. Reteta de azi este cu orez.
Ingrediente necesare pentru a prepara creveti cu orez si usturoi:
Pentru garnitura:
- 150 g orez basmati;
- apa;
- sare.
Pentru creveti:
- 450 g creveti curatati si fara cochilii;
- 1 l apa;
- sar;
- 2 linguri un;
- 3 catei de usturoi;
- 100 ml vin alb;
- 100 ml supa de pui;
- 1 ceapa verde.
Cum se prepara orezul cu creveti si usturoi:
Prima data se prepara garnitura, se fierbe orezul cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. In cazul in care il vreti mai bine facut, se lasa inca 1-2minute in plus fata de timpul indicat pe ambalaj. Crevetii se pun in apa rece si se lasa timp de 10 minute, apoi se scot pe servetele de bucatarie de hartie si ii stergi bine. Se ia o tigaie, se pune foc, apoi se pune untul la topit, se adauga cateii de usturoiu intregi, dupa aproximativ un minut se adauga si crevetii. Se lasa pe foc pentru aproximativ 3 – 4 minute, timp in care se amesteca bine, pana cand isi schimba culoare si devin roz deschis. Se scot din tigaie pe o farfurie. In aceeasi tigaie in care ai prajit crevetii, se adauga supa, vinul si ceapa si se lasa asa pana cand sosul a scazut la jumatate. Se scoate orezul de la firt, se pune pe farfurie, se adauga crevetii, iar la final sosul. Un deliciu.