Pentru ca ne afla in postul Sf. Maria, dar vrem sa ne satisfacem si pofta de dulce, avem la indemana o alternativa foarte delicioasa. Sunt foarte usor de preparat, compozitia este adaptata pentru a se integra cerintelor culinare pentru perioada postului, iar rezultatul este absolut delicios. Propunerea de azi: gogosi de post cu apa minerala!
Ingrediente necesare pentru a prepara gogosi de post:
- 500 g faina;
- 250 ml apa minerala;
- 2 g drojdie;
- 1 praf sare;
- coaja rasa de lamaie;
- 1 pliculet zahar vanilat;
- 1 lingurita ulei;
- ulei pentru prajit.
Mod de preparare gogosi de post cu apa minerala:
Intr-un bol se cerne faina, apoi se adauga si restul ingredinetelor pentru aluat si se amesteca bine, apoi se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de degete.Se lasa la dospit, iar cand a crescut te poti apuca sa le prajesti. Pe blatul de la bucatarie presari putin faina sau pe un fund de lemn, mai framanti putin aluatul, apoi il imparti in diferite forme, depinde cum iti doresti sa arate la final – rotunde, ovale, fundite, etc.Daca le faci intinse, se ia fiecare bucata de coca, se intinde cu facaletul si se da forma finala. Intre timp, se pune o tigaie pe foc cu ulei la incins (suficient cat gogosile sa se scufunde). Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti, apoi se scoate pe un pat de servetele absorbante, pentru a indeparta surplusul de ulei. Se aseaza pe un platou si se servesc in functie de preferinte; se pot pudra si cu zahar simplu sau vanilat.
