Supa cu galuste iti aminteste de gustul copilariei! Acum te poti bucura de acelasi gust minunat si in post! Este o retea extrem de rapida, este gata in 40 de minute, iar familia ta va fi surprinsa placut!
Ingredientele necesare pentru prepararea supei cu galuste de post:
- 2 morcovi;
- 2 cepe;
- 1 pastarnac;
- 1 telina;
- sare, boia si piper, dupa gust;
- 1 legatura patrunjel.
Pentru galuste:
- 4 linguri de faina,
- 4 linguri de gris,
- 1 lingura amidon,
- 1 ceapa tocata marunt.
Modalitate de preparare a supei cu galuste de post:
Ceapa se taie marunt, in timp ce morcovul, pastarnacul si telina se dau prin razatoare (prin ochii mari). Se ia o oala inalta, se pune pe foc si se adauga putin ulei la incins. Dupa ce se incinge, se adauga ceapa, morcovul pastarnacul si telina si se amesteca pana cand se inmoaie. In oala se adauga 2 litri de apa si se lasa la fiert pentru 10 -15 minute.
Intre timp, te poti apuca sa prepari galustele, dar asta abia dupa ce au fiert legumele. Se amesteca faina impreuna cu grisul, amidonul si ceapa taiata marunt si cu putina apa calduta si amesteci pana cand compozitia devine omogena. Dupa ce este gata compozitia, se formeaza galustele si se adauga in oala, la fiert. Atentie: nu se lasa compozitia sa stea foarte mult pentru ca vor iesi foarte tari.
Dupa ce ai adaugat galustele, se mai lasa pentru inca 10 – 15 minute la fiert, la foc mediu, apoi se stinge focul. Se toaca patrunjelul marunt, se adauga peste supa, se pune capacul si se mai lasa 5 – 10 minute.