Religie

Cum a arătat Maica Domnului în realitate? – Fotoreportaj de la Mormântul ei (Ierusalim)

Chiar dacă regulile iconografiei spun că toți sfinții ar trebui să fie cu părul negru și ochii negri, știm din tradiție și de la sfinții care au văzut-o pe Maica Domnului că este blondă, cu părul de culoarea grâului copt și cu ochi albaștri.

Ea seamănă cel mai mult cu icoana Ierusalimitisa sau, după alte relatări, cu Paramythia.

Este foarte înaltă, are degetele lungi și, de obicei, este îmbrăcată ca o călugăriță. Ea radiază un respect formidabil, cu toate că cineva se poate apropia foarte ușor de ea dacă dorește să-i ceară ceva.

Am văzut acest lucru la căsătoria din Cana, unde slujitorii s-au dus la ea să ceară ajutor, și nu la conducătorul nunții, de unde ne dăm seama că ea era persoana cu cea mai mare autoritate acolo, pentru că pe vremea aceea nu era cunoscut Fiul ei.

Ea, împreună cu Fiul ei, au fost cele mai frumoase persoane din lume, de o frumusețe cu adevărat dumnezeiască, care nu este din lumea aceasta. De aceea, când Iisus a fost batjocorit și bătut în Sanhedrin, au aruncat peste El o haină. Acest lucru s-a făcut pentru a nu-i vedea fața Sa dumnezeiesc de frumoasă deoarece nimeni care nu L-a văzut în față nu-L putea bate.

Bazat pe Evanghelia Sfântului Ioan Teologul, Sfântul Nikodim Athonitul, Sfântul Paisios Athonitul

În fotografiile următoare veți vedea instantanee dintr-un pelerinaj făcut la Mormântul Maicii Domnului din Ierusalim

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cele mai citite stiri

Timpul tau este util. Citeste util.
MGnews.ro aduce in fata dumneavoastra cele mai interesante stiri cat si materiale pentru timpul tau liber. Horoscop, evenimente mondene, informatii din viata cotidiana si multe altele - www.mgnews.ro

Join us

To Top