Trebuie să știi

Citește cu mare atenție numerele de pe eticheta fructelor și apoi decide dacă le mai cumperi sau nu! Ce semnifică aceste cifre

Citește cu mare atenție numerele de pe eticheta fructelor și apoi decide dacă le mai cumperi sau nu! Ce semnifică aceste cifre: Abia acum s-a aflat, totul a fost ținut secret!

Etichetele care însoţesc fructele apetisante de pe rafturile magazinelor conţin informații importante despre felul în care au fost crescute fructele sau legumele respective. Cunoscând semnificația lor, vei ști să faci diferența între fructele crescute organic și cele modificate genetic.
Există numeroase studii și cercetări științifice care au demonstrat că OMG-urile sunt extrem de dăunătoare pentru sănătatea umană.

Indiferent de faptul că există multe dovezi care arată efectul dăunător al unor astfel de produse, tot mai multe alimente s-au dovedit a fi modificate genetic, în special când vine vorba de fructe și legume.

Fiecare fruct are o etichetă și numere care conțin informații importante despre produsele respective. La fructe, aceste numere se numesc PLU (Product Looking Number).

Eticheta are mai multe numere – iată ce înseamnă fiecare dintre ele:

Numărul 3 sau 4

Aceste cifre indică faptul că fructele sau legumele respective NU sunt modificate genetic, dar se găsesc în ferme, iar în timpul procesului de creștere, au fost utilizate substanțe chimice și pesticide.

Produsul a fost cultivat în a doua jumătate a secolului XX, iar îngrășămintele artificiale au fost folosite probabil în creșterea acestuia, dacă eticheta începe cu numerele 3 sau 4.

Numărul 9

Acest număr indică faptul că fructele sunt organice și au fost crescute fără substanțe chimice.

În cazul în care eticheta conține 5 cifre, și codul numeric începe cu numărul 9, atunci acea producție a fost cultivată în mod tradițional, timp de mii de ani, și produsele au fost crescute organic.

Îngrășămintele și pesticidele nu au fost deloc utilizate în acest proces.

Numărul 8

Dacă eticheta conține un cod numeric de 5 cifre și începe cu numărul 8, asta înseamnă că produsul alimentar a fost modificat genetic.

Deși este aproape imposibil să distingi în întregime aceste alimente crescute organic față de cele modificate genetic, nu ar fi rău ca de azi înainte să acorzi mai multă atenție etichetelor.

Amintește-ți să cumperi doar fructe și legume ale căror cod începe cu cifra 9 și însumează 5 cifre! Acestea sunt singurele fructe și legume pe care le vrei pentru tine și pentru familia ta și pe care ar trebui să le cauți mereu la raionul din supermarket.

CITESTE SI: Uite de ce este bine să speli fructele și legumele cu bicarbonat de sodiu înainte de a le consuma! De când am aflat acest truc, îl folosesc mereu!
Medicii ne recomandă să consumăm cât mai multe fructe şi legume, dar sunt oare pe atât de sănătoase? În supermarket-uri le găsim, de cele mai multe ori, impregnate cu pesticide sau injectate ca să arate mai bine, mai mult timp.

Și atunci e clar că de fapt mâncâm otravă. Nutriționiștii spun că deși nu suntem afectați imediat, în timp efectele se vor face simțite.

Pot apărea probleme ale ficatului, probleme respiratorii, tiroidiene sau chiar diferite tipuri de cancer.

Agenția Europeană pentru Securitatea Alimentară susține că peste 60% dintre legume și 30% dintre fructe conțin pesticide. Acestea sunt cu atât mai periculoase în cazul femeilor însărcinate sau a copiilor, pentru că sistemul lor imunitar este în formare.

În topul legumelor și fructelor “otrăvite” se află merele, țelina, căpșunile, piersicile, spanacul, cartofii sau salata verde, porivit cercetătorilor americani de la “Environmental Working Group”. Pe de altă parte, mai puțin afectate spun specialiștii, ar fi ceapa, porumbul, ananasul, vinetele, pepenele galben și verde sau ciupercile.

Nutriționiștii ne oferă însă un sfat salvator pe care ar fi indicat să-l folosim dacă ținem la sănătatea noastră și a familiei noastre. Este extrem de simplu ce avem de făcut. Punem apă și câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu într-un castron.

Punem legumele și fructele la înmuiat preț de câteva minute sau le putem lăsa acolo chiar întreaga noapte. Abia apoi le putem mânca. Legumele și fructele spălate doar sub jetul de apă nu vor fi curățate de pesticide, în schimb, bicarbonatul de sodiu are puterea de a elimina mare parte dintre acestea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite stiri

Timpul tau este util. Citeste util.
MGnews.ro aduce in fata dumneavoastra cele mai interesante stiri cat si materiale pentru timpul tau liber. Horoscop, evenimente mondene, informatii din viata cotidiana si multe altele - www.mgnews.ro

Join us

To Top