Actualitate

Maria e din Cozmești, Iași, și a participat anul acesta la Evaluarea Națională. Fată simplă de la sat, ea nu și-a permis nici măcar o oră de meditație, dar a luat 10 pe linie

O tânără a luat 10 pe linie la Evaluarea Națională fără meditații. „Este meritul profesorilor și al lui Dumnezeu”

O tânără din comuna Cozmești, județul Iași, a luat 10 pe linie la Evaluarea Națională 2020. Maria-Elisabeta Baltag nu a făcut nicio oră de meditații înainte de examene, dar cu toate acestea, rezultatele sale la examenul de Evaluare Națională au fost excepționale.

Fata susține că totul a fost posibil mulțumită profesorilor de la școala la care învață, Școala Profesională Cozmești, dar și a lui Dumnezeu, care a învățat-o că „prin credință și muncă, orice vis poate fi îndeplinit”.

„Mă numesc Baltag Maria-Elisabeta, de la Școala Profesională Cozmești, județul Iași. Încă nu îmi vine să cred că am luat nota 10 la ambele obiecte. Știam că am lucrat bine, dar nu mi-am dat voie să cred cu adevărat că voi obține acest rezultat.

Nu este doar meritul meu, ci și al domnului profesor de Matematică, Tănase Gheorghe, și al doamnei profesoare de Limba Română, Iacob Cristina, cărora vreau să le mulțumesc, pe această cale.

Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru această reușită, care m-a învățat că prin credință și muncă, orice vis poate fi îndeplinit”, a spus Maria-Elisabeta, pentru bzi.ro.

Povestea uimitoare a singurei eleve de la tara cu media 10 la Evaluarea Nationala.

Singura evela din mediul rural care a obtinut media 10 la Evaluarea Nationala se numeste Maria Elisabeta Baltag, ea invata la scoala profesionala din Cozmesti, Iasi. Nu a avut nevoie de meditatii, iar toti banii pe care ii strange ii da pe carti.

Maria este foarte timida, dar se deschide atunci cand vine vorba despre olimpiadele la care a fost si despre premiile pe care le-a castigat. Printre paisunile ei se afla fotografia si lectura.

Maria vrea sa mearga mai departe la un profil real, desi nu stie ce o sa faca mai departe, considera ca aceasta este cea mai buna optiune, optiunile la facultate fiind mai multe dupa terminarea acaestui profil.

„As vrea sa dau la profilul Matematica-Informatica fie la Colegiul National, fie la Colegiul „Mihai Eminescu”. Mai departe nu stiu exact ce voi face, insa am considerat ca imi va fi mai usor sa trec de la un profil real catre unul uman decat invers“, a spus Maria.

Pentru a lua 10 la Evaluarea Nationala este nevoie de o invatare constanta, nu doar de un semestru. Maria este olimpica la Chimie, Matematica, Limba Romana si Fizica.

„A fost o munca constanta si nu am asteptat sa invat pe ultima suta de metri. Am invatat mai mult anul acesta, e drept, si am avut sustinerea profesorilor. M-au ajutat mult profesorii si am lucrat foarte mult cu dumnealor, s-au implicat, dar secretul, ca sa zic asa, este munca constanta“, a mai spus tanara.

Munca depusa anterior se vede in mediile de 10 obtinute, prin olimpiadele la care a participat si prin premiile pe care le-a luat.

„Am mers in fiecare an la Concursul „Olimpic pentru o zi” la Matematica, unde am obtinut premii si mentiuni, anul trecut am obtinut o mentiune la etapa nationala la concursul de fizica si chimie Impuls Perpetuum, iar anul acesta m-am calificat la etapa nationala a concursului de Limba romana „Universul cunoasterii prin lectura”, dar nu s-a mai tinut“, spune eleva.

Maria respira prin citit, de aceea toti banutii ei se duc pe carti.

„Imi place foarte mult sa citesc. E ca si respiratul pentru mine. Am citit multe dintre cartile lui Jules Verne, Charles Dickens, iar acum vreau sa recitesc seria Harry Potter“, a mai spus Maria.

„Imi spune, mama, pot sa imi iau carti de banii astia. Nu se uita dupa haine sau alte lucruri“, spune mama copilei.

Mariei ii place si fotografia, visul ei este sa devina jurnalist, dar pana acolo mai este mult, iar visele se pot schimba. Inca nu are un aparat, dar surprinde fotografii cu telefonul.

Rezultate Evaluarea Națională 2020. Notele, pe edu.ro

Pentru prima oară, lista completă a notelor de la Capacitate este afișată într-un format anonimizat, care nu mai permite identificarea elevului.

Astfel, listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro conțin următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 – 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

Lista completă a notelor de la Capacitate, pe Edu.ro

Cele mai citite stiri

Timpul tau este util. Citeste util.
MGnews.ro aduce in fata dumneavoastra cele mai interesante stiri cat si materiale pentru timpul tau liber. Horoscop, evenimente mondene, informatii din viata cotidiana si multe altele - www.mgnews.ro

Join us

To Top