Virale

Restrictii noi impuse romanilor la granita cu Ungaria

De miercuri au intrat in vigoare noi restrictii pentru cetatenii ce vin din zone rosii sau galbene. Romanilor li se vor impune noi conditii pentru accesul in Ungaria.

Pentru accesul in tara vecina va fi obligatorie clasificarea statului de provenienta indiferent de cetatenie. Persoanele ce provin din zone verzi nu vor avea niciun fel de restrictie. Pentru persoanele din zonele galbene vor fii restrictii iar persoanelor din zonele rosii nu li se va permite intrarea, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Autorităţile ungare au incadrat România pe lista statelor din zona galbenă, impreuna cu Bulgaria, Suedia, Portugalia, Marea Britanie, Norvegia, Federaţia Rusă, Serbia, China, Japonia şi SUA.

Romanii ce doresc sa intre in Ungaria vor fi supusi unei examinari medicale. In cazul in care acestia prezinta simptome specifice COVID 19 accesul nu li se va permite.

In cazul in care nu se prezinta simptome acestia vor fi carantinati. Carantina va consta in 14 zile de izolare pe teritoriul Ungariei. In ambele cazuri autoritatile sanitare vor fi informate. Carantina va fi instituţionalizată sau la domiciliu daca va fi posibil.

Evitarea carantinei este posibila in cazul in care cetateniii prezinta la indemana 2 teste consecutive COVID 19 cu rezultat negativ. Testele trebuie sa aiba o diferenta de 48 de ore intre ele. De asemenea certificatele trebuie sa fie in limba engleza sau maghiara.

Persoanele deja carantinate pot solicita iesirea din carantina. Cererea poate fi aprobata doar dupa efectuarea a 2 teste COVID 19 cu rezultat negativ.

Testele trebuie efectuate la interval de 48 de ore iar in cazul in care unul dintre teste e pozitiv se reinstituie carantina de 14 zile.

Totodata muncitorii sezonieri din România pot intra in Ungaria cu condiţia ca angajatorul să transmită poliţiei locale un formular electronic cu datele de identificare ale acestora.

Exceptii acestor masuri fac persoanele ce tranziteaza Ungaria  la un interval nu mai mare de 24 de ore.

Cele mai citite stiri

Timpul tau este util. Citeste util.
MGnews.ro aduce in fata dumneavoastra cele mai interesante stiri cat si materiale pentru timpul tau liber. Horoscop, evenimente mondene, informatii din viata cotidiana si multe altele - www.mgnews.ro

Join us

To Top