De ce trebuie sa nu mai mananci somon
Un adevărat pericol! Piața de pește din Beijing a intrat în centrul atenției duminică după ce mai multe exemplare colectate au fost testate pozitiv cu C.VID-19.
Oamenii de știință au spus însă că peștele și alte fructe de mare nu pot transmite un virus. Cel mai probabil s-a ajuns aici datorită condițiilor de depozitare și manevrare de pe o piața aglomerată au contribuit la focarul local.
Supermarketurile din Beijing nu mai vând somon după ce noul coronavirus a fost depistat într-o piaţă de pește
Unele piețe din provincia Sichuan din sud-vestul Chinei și provincia Shanxi din China de Nord au suspendat, de asemenea, vânzările de somon, relatează presa.
În plus, restaurantele cu sushi sunt de asemenea afectate și mulți au încetat să mai servească mâncăruri cu somon.
Descoperirea a stârnit îngrijorări privind o posibilă contaminare a somonului şi a dus la scoaterea de la comercializare, deşi specialiştii spun că noul coronavirus nu poate fi transmis de peşte la oameni.
„Nu putem concluziona că somonul este sursa infecţiei doar pentru că noul coronavirus a fost detectat pe un tocător al unui furnizor. Gazdele cunoscute ale Covid-19 sunt mamifere. Este aproape imposibil ca un peşte să fie infectat„, a declarat Cheng Gong, virolog la Universitatea Tsinghua, pe site-ul CGTN, televiziunea oficială.
Potrivit experţilor chinezi, care încearcă să identifice sursa acestui nou lanţ de contaminare, tocătorul a fost mai degrabă atins de un purtător al virusului sau a fost în contact cu produsele contaminate.
China importă aproximativ 80.000 de tone de somon în fiecare an. Chile, Norvegia, Insulele Feroe, Australia, Canada sunt principalele ţări din care se importă, iar volumul importurilor de somon este în creştere de la an la an.
Autorităţile sanitare chineze au raportat pentru sâmbătă 57 de noi cazuri de c.ronavirus, acesta fiind cel mai mare număr de infectări anunţat după 13 aprilie, relatează Reuters.
Sursa: KanalD
