Trebuie să știi

Alex Comerzan este învingătorul sezonului 7 de la Chefi la cuţite! Cătălin Scărlătescu: „Mi-am dorit enorm să câştige băieţaşul ăsta!”

Cuțitul de aur al lui Scărlătescu a strălucit până la final! Alexandru Comerzan a câștigat sezonul 7 al emisiunii Chefi la cuțite!

Alexandru Comerzan (31 de ani), din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu, este câştigătorul „Chefi la cuţite“ şi al marelui premiu în valoare de 30.000 de euro. Pentru al doilea sezon consecutiv, chef Florin Dumitrescu a rămas fără niciun concurent în finala show-ului de la Antena 1.

După proba eliminatorie, în cursa pentru marele premiu au rămas doar trei concurenţi: unul din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu – Alexandru Comerzan – şi doi din echipa lui Sorin Bontea – Bobby şi Alex. Chef Florin Dumitrescu a rămas, pentru a doua oară la rând, fără reprezentant în finala „Chefi la cuţite“.

Câştigătorul celui de-al şaptelea sezon „Chefi la cuţite“ a fost decis dintr-un juriu format din 11 cei mai buni bucătari din România.

Meniul pregătit de concurentul căruia chef Scărlătescu i-a dat încă din preselecţii cuţitul de aur a fost cel mai apreciat şi astfel el a fost desemnat marele câştigător.

„Am reuşit! Din punct de vedere profesional, cred că e cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat. Sper ca familia mea să fie mândră de ce am realizat. Lui chef Scărlătescu îi mulţumesc pentru încredere, pentru cuţitul de aur, pentru experienţa avută împreună. Sper să fie mândru de mine. Eu sunt foarte mândru de el“, a declarat câştigătorul „Chefi la cuţite“.

La rândul lui, chef Scărlătescu a fost extrem de emoţionat în momentul în care a aflat că ucenicul său a câştigat marele premiu. „Cât de mult mi-am dorit să câştige băieţaşul ăsta… Eşti grandios, senzaţional, eşti un bucătar desăvârşit! Din momentul ăsta şi tu faci parte din constelaţia asta, suntem nişte bucătari stelari“, i-a transmis Scărlătescu învingătorului.

Alexandru Comerzan este originar din Chişinău, unde lucrează la un restaurant ca şef bucătar. Timp de 14 ani însă el a fost stabilit în Italia, unde a plecat la 15 ani alături de familie şi a absolvit şcoala profesională de bucătari.

„Am plecat în Italia în 2003 cu părinţii în Italia. Trebuia să-mi găsesc o meserie, iar într-o zi mă uitam la televizor şi am văzut un bucătar care a pregătit o farfurie care mie mi-a plăcut foarte mult şi i-am zis mamei că asta vreau şi eu să devin, bucătar. Tata nu prea a fost de acord, pentru că a crescut într-o epocă în care toţi se uitau la doctori şi la avocaţi ca la Dumnezeu. Bucătarul cine era? Nu era nimeni! În ziua de azi bucătarii au un alt statut. Cred că şi tata e mândru de mine“, a declarat câştigătorul „Chefi la cuţite“.

Tânărul a mărturisit că primii ani în bucătărie nu au fost tocmai uşor, dar cu multă muncă şi ambiţie a ajuns departe: „Primii ani în restaurant am curăţat spanac, cartofi, morcovi, după care, cu stăruinţă, încet, încet m-am ridicat până la ajutor de şef bucătar“.

El a mărturisit că bucătăria ar trebui să ofere şi emoţie şi a recunoscut că nu are foarte mulţi prieteni în industrie din cauza stilului dur.

„În bucătărie trebuie să fie un regim de-al lui Stalin. Da, recunosc, sunt Stalin în bucătărie“.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite stiri

Timpul tau este util. Citeste util.
MGnews.ro aduce in fata dumneavoastra cele mai interesante stiri cat si materiale pentru timpul tau liber. Horoscop, evenimente mondene, informatii din viata cotidiana si multe altele - www.mgnews.ro

Join us

To Top