Chiar dacă nu băgăm în seamă acest aspect, zi de zi consumăm alimente ce ne distrug pe interior. Toți știm, sau știam, ă alcoolul dăunează cel mai mult ficatului. Din cauza excesului, distrugem ficatul și ajungem la ciroză, din cauză căreia se poate muri. Dar este un aliment care dăunează și mai tare ficatului decât alcoolul. Este un aliment consumat zi de zi, în cantități diferite, de persoane de toate vârstele. Este vorba despre zahăr.
Specialiștii au descoperit o nouă boală ce atacă ficatul. Ficatul gras non-alcoolic din cauza căruia se ajunge la ciroză sau diabet de tip 2.
Conform healtyfood.com, zahărul este alimentul ce provoacă boala ficatului non-alcoolic. Studii recente au descoperit ca pacienții ce au mâncat mult zahăr, în fiecare zi, nu s-au îngrășat cu mai mult de 2% și asta din cauza faptului că ficatul a fost cel care a acumulat 27% din grăsimi.
Specialiștii recomandă tuturor oamenilor să consume cât mai puțin zahăr posibil și să încerce să își bazeze regimul alimentar pe cât mai multe fructe, legume și alimente sărbătoase.
