Suntem urmariti la orice pas de mancaruri grele, asa ca a venit momentul sa ne delectam cu o prajitura usoara, simplu de preparat, care ti se topeste in gura. Nu ai nevoie de coacere si este foarte racoroasa. O poți pregati atat pentru ocazii speciale cat si in orice zi vei avea pofta de un desert delicios. Iata mai jos cat de usor se prepara!
Ingrediente: 300 g pişcoturi de şampanie
Pentru cremă: 1 ou, 150 g zahăr, coajă rasă de lămâie, 200 ml apă, 30 g făină, 200 g frişcă, 50 g ciocolată neagră, 3 kiwi
Pentru ornat: 2 linguri pudră de cacao, frunze de mentă
Mod de preparare:
- Freci oul cu zahărul şi coaja de lămâie rasă până obţii un amestec cremos. Adaugi făina, apa şi fierbi compoziţia la bain-marie, amestecând continuu, până se îngroaşă. Laşi crema la răcit. În crema răcită, amesteci ciocolata rasă şi încorporezi frişca, amestecând uşor.
- Aşezi un rând de pişcoturi într-o formă dreptunghiulară de Jena, adaugi puţină cremă pentru a lega mai bine pişcoturile între ele, apoi un rând de kiwi tăiate cuburi, continui cu alt rând de pişcoturi, cremă şi apoi fructe de kiwi.
- La sfârşit, adaugi un strat mai gros de cremă şi ornezi cu pudră de cacao cernută deasupra şi frunze de mentă.
- Laşi prăjitura cu kiwi şi pişcoturi la rece câteva ore, înainte de a o servi tăiată în bucăţi dreptunghiulare de 7/8 cm.
Pofta buna!
