Tiramisu este unul dintre deserturile preferate ale tuturor! Este delicios, relativ ieftin si foarte usor de facut de oricine!
Încearcă această rețetă pentru un tiramisu de excepție!
Cantităţile sunt suficiente pentru patru porţii.
Ingrediente:
- 2 linguriţe cafea instant (nes)
- 2 linguri vin de Marsala
- 50 g fulgi ciocolată amăruie
- 225 g Mascarpone
- 4 linguri whiskey
- 2 linguri zahăr pudră
- 250 ml frişcă
- ½ linguriţă esenţă de vanilie
- 8 pişcoturi, rupte în câte 3 bucăţi
- 1 lingură cacao, pentru servit
Mod de preparare:
Cafeaua instant se dizolvă în 100 ml apă. Se adaugă vinul şi se lasă să se odihnească. Fulgii de ciocolată se pun în blender şi se amestecă până se zdrobesc.
Într-un vas adânc se pune brânza Mascarpone, whiskey şi zahărul. Se amestecă aprox. 1 minut cu mixerul până se omogenizează.
Separat, frişca se amestecă bine cu esenţa de vanilie până se întăreşte. Când este gata, se încorpozează cu o spatulă în crema de brânză.
Se trece la asamblare: jumătate din bucăţile de pişcot se înmoaie în cafea. Se pun în pahare sau în vase mici. Deasupra se pune ciocolată, apoi se completează cu crema de mascarpone. Se continuă cu încă un strat de pişcot înmuiat în cafea, apoi ciocolată şi mascarpone. Se servesc reci, pudrate cu cacao.
