O reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si rapida! Se pot servi atat calde, cat si reci. Sunt gata in maxim 30 de minute!
Ingredientele necesare:
- 500 gr pastai;
- 3 linguri ulei;
- 1 ceapa;
- 3 catei usturoi;
- 1 lingura bulion;
- un praf sare;
- marar si patrunjel verde.
Mod de preparare:
Se curata ceapa si usturoiul so se toaca marunt. Pastaile se spala foarte bine si se rup capetele, apoi se rup in doua sau in trei bucati, in functie de cat sunt de mari. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie, apoi se adauga ceapa si usturoiul si sunt lasate pana incep sa elibereze aromele. Se soteaza cateva minute pastaile, apoi se completeaza cu apa cat sa le acopere. Se adauga sare dupa gust si se pune un capac deasupra. Se las la foc mic pana scade toata apa. Daca sunt bine facute, se adauga bulionul si se mai lasa inca 1 minut sau doua, amestecate in prealabil. Daca nu sunt facute, se mai adauga apa si sunt lasate pana scade iar, apoi se adauga bulionul. Cand pastaile sunt gata, se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt.
O reteta foarte usoara, perfecta pentru perioada postului sau pentru vara. Se serveste in functie de preferinte – calda sau rece.