Tortul de morcovi este un desert ideal pentru zilele calduroase de vara! Este si aratos, dar si extrem de gustos. Iti poti surprinde familia sau invitatii cu un asa desert! Toata lumea iti va cere reteta.
Ai nevoie de:
- 60 gr unt;
- 2 morcovi;
- 4 oua;
- 60 gr faina;
- 120 gr migdale macinate;
- 2 lingurite praf de copt;
- 5 foi gelatina alba;
- 1 cutie iaurt (500 gr);
- 60 gr zahar;
- 1 cutie smantana (200 ml);
- 1 strat superior din fondant (cca 430 gr);
- 1 lingură zahar pudra;
- 12 morcovi din martipan.
Iata cum se prepara:
Se topeste untul intr-un recipient lasat sa incins la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca. Morcovii se spala, se curata, apoi se rad fin. Se separa albusurile, iar galbenusurile se bat cu doua linguri de apa pana rezulta o spuma, apoi se adauga si zaharul, si se amesteca pana cand spuma o sa fie densa. Se adauga si untul si se amesteca pana devine omogen. Albusurile se bat pana devin o spuma mai tare, apoi se adauga peste galbenusuri impreuna cu faina, migdalele si praful de copt. Cand compozitia a devenit omogena se adauga si morcovii si se amesteca. Cuptorul trebuie lasat la preincalzit la 200 de grade Celsius. Se ia o tava pentru cuptor, se pune foaie de copt, apoi se aseaza aluatul si se baga in cuptor. Se lasa pentru aproximativ 20 de minute. Cand este gata, se desprinde de pe foaia de copt si este lasat la racit.
Gelatina se inmoaie conform instructiunilor de pe pachet si se amesteca apoi cu iaurt si zahar. Se bate pana cand amestecu; devine omogen si incepe crema sa se gelifieze, iar atunci se adauga smantana.
Blatul se taie pe orizontala, se aseaza primul strat pe un platou pentru prajituri, crema se aseaza pe stratul inferior, apoi se adauga blatul superior. In functie de preferinte, poate avea 2 straturi de crema, depinde cat de gros ati facut blatul. Tortul se orneaza cu fondant si se lasa la rece pentru aproximativ 3 ore.
